ROĐENI SU VEĆ U FORMI

Dudić: Dobro radimo na posjedu lopte

Mogu biti zadovoljan, rekao je šef stručnog štaba Veleža

Feđa Dudić. Arhiva

Piše: G. Š.

27.1.2022

Fudbaleri Veleža jučer su u Trening kampu "Musa-Karačić" deklasirali (3:0) Široki Brijeg.

- Mogu biti zadovoljan, rekao je šef stručnog štaba Veleža Feđa Dudić i dodao:


Pobjeda je zaslužena

- Ovo je nastavak dobrog rada od utakmice u Splitu, prezentovali smo jako dobru i kvalitetnu utakmicu. Pobjeda je zaslužena, možda malo previsoka, imao je i Široki Brijeg u prvom poluvremenu priliku da postigne gol. Dobro radimo, dobro trčimo, dobro radimo na posjedu lopte, na tranziciji po izgubljenoj lopti. Imamo problem na prekidu, gdje nam opet protivnici pucaju stalno - stalno su na lopti prije nas. Ali, evo rani je period priprema, tako da ćemo obratiti pažnju. Momcima čestitke, želimo ovako da nastavimo. Na dobrom smo putu, ima još mjesec dana do početka prvenstva.

Napadači Nermin Haskić i Dženan Zajmović postigli su dva gola, što posebno raduje Dudića.

- Snaći se u onoj situaciji kod Haskićevog gola, vidi se da je to neka rutina, moraš imati nos za gol da postigneš onakav gol. Zajmović prelijepo rješenje, potkopao je loptu. Sigurno da je dobro kada napadači daju golove, pored toga rade dobro u defanzivi što ja tražim od njih i mogu biti zadovoljan.


Ponovo pohvale za Bajrića

Šef stručnog štaba "Rođenih" ponovo je pohvalio mladog stopera Adina Bajrića.

- Bajrića moram pohvaliti i danas. Sigurno nećemo dovesti nešto polovično, pa da zatvorimo momku mjesto da igra. Volimo više njega isforsirati i dati mu priliku, pogotovo jer je i zaštićeno godište. Nismo odustali od dovođenja, pa ako se ukaže prilika za nešto kvalitetno dovest ćemo, zaključio je Dudić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.