PRIJELAZNI ROK

Haland predstavljen kao pojačanje Sitija: Ovo je dan ponosa za mene i moju porodicu

U ovoj ekipi je tako puno igrača svjetske klase, a Pep je jedan od najvećih trenera svih vremena, stoga vjerujem da sam na pravome mjestu kako bih ispunio svoje ambicije

Erling Haland. AFP

G. Š.

13.6.2022

U jednom danu dva velika transfera na Otoku! Mančester siti i Liverpul cijele su sezone vodili bitku za naslov prvaka, a sada su u razmaku od nekoliko sati objavili i službeno potvrdili najveća pojačanja za sljedeću sezonu. Samo nekoliko sati nakon što je Benfika objavila kako Nunjez (Darwin Nunez) dolazi u Liverpool za 75 miliona eura, Siti je potvrdio da je Erling Haland (Haaland) novi igrač engleskog prvaka. On će se priključiti "Građanima" 1. jula nakon što je potpisao petogodišnji ugovor.

Erling za Siti navija od malih nogu, jer je njegov otac (Alfie) upravo na današnji dan prije 22 godine također potpisao za klub iz plavog dijela Mančestera.

Njegov sin će 22. rođendan proslaviti 21. jula, a na "Etihad" dolazi dana nakon svog oca i to s reputacijom jednom od najboljih evropskih napadača. Svoje je golgeterske sposobnosti mladi Norvežanin potvrdio nastupajući za Molde, RB Salcburg i Borusiju Dortmund.

- Ovo je dan ponosa za mene i moju porodicu. Oduvijek sam gledao Siti, a volio sam to činiti i u posljednjim sezonama. Jednostavno se moraš diviti njihovom stilu igre koji je uzbudljiv i stvara puno prilika, što je savršeno za igrača poput mene – rekao je Haland.

"Građani" su jednog od najtraženijih nogometaša na svijetu dobili za tek 60 miliona eura, koliko je iznosila otkupna klauzula ugrađena u ugovor s Borusijom Dortmund, kad je o Halandovoj karijeri brinuo pokojni agent Mino Raiola. Odšteta s bonusima i dodacima može narasti i do 90 miliona eura.

- U ovoj ekipi je tako puno igrača svjetske klase, a Pep je jedan od najvećih trenera svih vremena, stoga vjerujem da sam na pravome mjestu kako bih ispunio svoje ambicije. Želim zabijati golove, osvajati trofeje i napredovati kao nogometaš, a uvjeren sam da to mogu učiniti ovdje. Ovo je sjajan potez za mene, jedva čekam da počnu pripreme – izjavio je mladi Norvežanin.

Jedan od najboljih evropskih napadača

Sitijev direktor nogometa Txiki Begiristain otkrio je detalj vezan uz ovaj veliki transfer.

- Pratimo Erlinga već nekoliko godina, i oduševljeni smo što smo ga doveli u naš klub. On je ogroman talent te je jedan od najboljih evropskih napadača u posljednjih nekoliko sezona. Njegova je golgeterska statistika izvanredna, a njegove igre u Borusiji te pogotovo u Ligi prvaka su dokazale da može uspjeti na najvišoj razini – kazao je Begiristain, prenos SN

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.