TEHNOLOŠKI NAPREDAK

U susjedstvu se otvara prva svjetska izložba slika koje je kreirala umjetna inteligencija

Cilj je javnosti pokazati kako se ne treba bojati umjetne inteligencije, već treba prihvatiti i koristiti njene potencijale

Izložba nosi naziv „Zagreb Art Singularity: When AI Meets Creation“. ZAGREB ART SINGULARITY

E. Ag.

27.8.2023

Jedinstvenu izložbu slika pod nazivom „Zagreb Art Singularity: When AI Meets Creation“ autorski potpisuje ona - umjetna inteligencija (AI) te Aco Momčilović, organizator izložbe i suosnivač Global AI Ethics Institute.

Izložba će svečano biti otvorena u petak, 8. septembra, u hotelu Zonar u Zagrebu, gdje će se moći pogledati sve do 22. septembra, kada seli u Rovinj na Weekend Media Festival. Jedinstvena izložba prikazuje kako se kreativnost isprepliće s naprednim tehnološkim čudima i pomiču granice percepcije upotrebe novih tehnologija kroz umjetnost kao alat, prema svijetu budućnosti.

Posjetioci će moći vidjeti vizuale u formatu klasičnih slika kako bi mogli iz prve ruke osjetiti snagu i mogućnosti umjetne inteligencije u svom stvaralaštvu. U razumijevanju i prihvatanju umjetne inteligencije ne samo kroz prizmu umjetnosti već i u svakodnevnom životu pridonijet će i dodatna predavanja i okrugli stolovi za građane o temi umjetne inteligencije u današnjem društvu koje će biti organizirane u sklopu izložbe.

Umjetnost se već mnogo puta pokazala kao spona između sadašnjosti i budućnosti. ZAGREB ART SINGULARITY

Odabrana „umjetnička“ djela naći će se i na donatorskoj aukciji, a sredstva će biti donirana matematičkim gimnazijama kako bi se mlade dodatno potaknulo na razvoj u ovom tehnološkom području.

- Cilj je javnosti pokazati kako se ne treba bojati umjetne inteligencije, već treba prihvatiti i koristiti njezine potencijale. Svakodnevno već koristimo umjetnu inteligenciju, ali nismo je toliko svjesni jer se krije u uređajima koje smo prihvatili poput mobitela. Umjetnost se već mnogo puta pokazala kao spona između sadašnjosti i budućnosti, kao ona koja ima moć povezivanja ljudi i poticanja dijaloga, a kada se kreativnost susretne s umjetnom inteligencijom rezultat je nevjerojatno zanimljiv doživljaj - izjavio je Aco Momčilović, prenosi Smartlife.hr.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.