KRENULE PROZIVKE

Spens pred borbu stoljeća: Kroford se nije borio ni sa kim, slomit ću ga

Erol Spens i Terens Kroford će u ring ući 29. jula kako bi ujedini sve titule u velter kategoriji

Spens: Prozvao Kroforda. AP

N. H.

29.6.2023

Erol Spens Junior (Errol Spence Jr.) pridružio se broju ljudi koji dovode u pitanje opravdanost visoke pozicije Terensa Kroforda (Terence Crawford) na „pound for pound“ listi.

Krofordov omjer pobjeda i poraza iznosi 39-0. Ipak, ako secirate protivnike i vrijeme kada je on ulazio u ring s njima, samo se par ističe.

Upitni protivnici

Bili su to Juriorkis Gamboa (Yuriorkis) 2014. i Šon Porter (Shawn) 2021. godine. Ostatak njegovih pobjeda je bio protiv boraca koji su odavno bili prežaljeni ili „topovskog mesa“.

Spens podržava tu teoriju i on je negirao Krofordov omjer prije njihovog meča u velter kategoriji 29. jula. Duel koji je najavljen kao borba stoljeća.

"Slomit ću mu volju"

- Terens se ni sa kim nije borio, to mu ne vrijedi ništa! Čak je i Šon Porter rekao da protiv tebe nije trenirao kako je trebao. Kel Bruk je već bio slomljen, razbio sam mu drugo oko. 

Terens je odličan borac, ali slomit ću volju još jednog velikog borca. Mentalno i fizički, dominirat ću i biti najbolji. Sve titule koje sam uzeo, uzeo sam ih od prvaka. Ti ih poredaj. Srušit ću ih. Nije važno šta će se dogoditi. Obavljam posao - rekao je WBC, IBF i WBA prvak.

Autsajderi pobjeđuju

Kroford je uprkos svemu tome favorit u kladionicama.

- Ne obraćam pažnju na koeficijente. Sve kroz što sam prošao zadnjih nekoliko godina, razumijem da sam autsajder. Mnogi autsajderi na kraju pobjeđuju. U tom je i čar svega – dodao je Spens.

O veličini okršaja, Spence je zaključio:

- Ovo je najveća bokserska borba. Kada pogledate stilove i znate naše mentalitete, znate da niko od nas neće htjeti pasti. Osjećam se kao da će se neko slomiti na noć borbe. 

Učinio sam sve što sam rekao da ću učiniti, a zadnje što preostaje je pobijediti Terensa Kroforda. On je sjajan borac, ali ja ću ga slomiti i pokazati svima zašto sam najbolji bokser i tačka - zaključio je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.