EUROLIGA

Košarkaška poslastica i pobjeda Barcelone: Realu nedovoljan i sjajni Musa

Nevjerovatno otvaranje četvrte dionice Barcelone "prelomilo" je ovaj meč

Džanan Musa - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
E. Ć.

3.1.2024

Fantastičan meč 18. kola Eurolige odigrali su košarkaši Barcelone i Real Madrida, a na kraju su se radovali Katalonci (83:78).

Realu nije pomogao ni fenomenalni bh. reprezentativac Džanan Musa koji je bio prvo ime Madriđana sa 19 ubačenih poena, a dodao je i tri skoka, te dvije asistencije. 

Real je dobro otvorio susret zahvaljujući Musi koji je zatrpao koš Katalonaca. Već na poluvremenu je imao 13 poena, uz četiri pogođene trojke iz pet pokušaja. 

Meč je bio u egalu, a onda je uslijedila sjajna četvrta četvrtina za Barcelonu.

Real skoro pet minuta nije mogao do poena, a za to vrijeme Barcelona je pogađala. Imali su Katalonci seriju od čak 12:0, a pogađali su sjajni Jan Veseli (Vesely) i Nikola Kalinić.

Na krilima te serije Barca je imala 12 poena prednosti (74:62). Real se uspio približiti, ali nije mogao preokrenuti rezultat.

Na 1:25 i pri rezultatu 80:75, Musa nije pogodio šut za tri iz kornera nakon teškog dodavanja Fakunda Kampaca (Facundo Campazzo), a na drugoj strani precizan je bio Nikolo Laprovitola (Nicolo Laprovittola).

Potom je naš reprezentativac ubacio naredna tri poena Reala, jedan sa slobodnog bacanja i dva iz igre. Nakon toga je Hezonja promašio trojku pri rezultatu 83:78 za Barcelonu i to je bilo to. 

Osim Muse, kod Reala se istakao upravo Mario Hezonja sa 16 ubačaja. Kod Barcelone je briljirao Jan Veseli sa 27 poena. Pratili su ga Laprovitola sa 14, te Kalinić sa 13. 

Ovo je Realu tek treći poraz u ovoj sezoni, a drugi u Euroligi poslije onog u Istanbulu protiv Fenerbahčea. 

Real je sada na omjeru 16-2, dok je Barceloni ovo bio 12. trijumf sezone, a ima i šest poraza.


Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.