FA KUP

Čelzi i Vest Hem nakon produžetaka savladali niželigaše

Oba tima su slavili rezultatom 2:1 i to nakon produžetaka i preokreta

Čelzi: Mučio se za osminu finala FA kupa. Twitter

I. Ć.

5.2.2022

U terminu od 13 sati i 30 minuta odigrana su dva meča šesnaestine finala engleskog FA kupa, a teške pobjede su poslije produžetaka ostvarile ekipe Čelzija i Vest Hema. 

"Plavci" su eliminisali Plimut Argajl, dok je Vest Hem za protivnika imao Kiderminster Herijers, a oba tima su slavili rezultatom 2:1 i to nakon produžetaka i preokreta.

Teška pobjeda na Stamford Bridžu

Plimut Argajl poveo je već u 8. minutu preko Makolija Gilespija (Macaulay Gillesphey), ali Čelzi, uspio je da izjednači u 41. minutu, a strijelac je bio kapiten Sesar Aspilikueta (Cesar Azpilicueta). 

U sudijskoj nadoknadi prvog produžetka prolaz u osminu finala Čelziju donosi lijepim golom Markos Alonso (Marcos).

Mogli su gosti do drugog gola, ali je u 118. minutu Kepa Arizabalaga (Arrizabalaga) odbranio penal Škotlanđaninu Rajanu Hardiju (Ryan Hardie).

Blizu eliminacije bio i Vest Hem

 "Čekićari" su pobijedili Kiderminster Herijerse rezultatom 2:1 (0:1) poslije dramatičnog preokreta. Herijersi se trenutno takmiče u šestom rangu engleskog fudbala.

Domaćini su na svom stadionu „Agboro“ poveli već poslije 19 minuta golom Aleksa Penija (Alex Penny) i djelovalo je da će uspjeti da upriliče senzaciju. 

Međutim, Vest Hem u samoj završnici regularnog dijela utakmice dolazi do izjednačenja golom Deklana Rajsa (Declan Rice).  

Londonski tim dolazi do pobjede tek u 120+1. minuti golom Džeroda Bouena (Jarrod Bowen), na oduševljenje navijača na tribinama. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.