SELEKTOR SRBIJE

Piksi Stojković: Moramo do finala, da ne bismo razočarali Đokovića

Jedan od najboljih tenisera svih vremena najavio je da stiže na finale da bodri svoju reprezentaciju

Piksi Stojković: U svom stilu odgovorio Đokoviću. FSS / Twitter

E. Ć.

19.11.2022

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi obratio se javnosti pred put "Orlova" u Katar gdje će nastupiti na Svjetskom prvenstvu.

Srbija je jučer u generalci savladala Bahrein sa uvjerljivih 5:1, a najbolji među "Orlovima" bio je kapiten Dušan Tadić koji je postigao dva gola, od kojih je jedan bio sjajan iz slobodnog udarca.


- Samim tim što nosi broj 10, to govori o kakvom se igraču radi. Ima raskošan talenat, prelijep je gol iz slobodnog udarca. Kasnije, imao je fantastičan pogodak, ali on je igrač visoke fudbalske inteligencije. To što može da uradi, ne iznenađuje, to očekujem - rekao je Stojković.

Kasnije je traku ponio i Dušan Vlahović, a selektor Srbije je naveo kako se sigurno lijepo osjećao, ali da je biti kapiten i dodatna odgovornost. Piksi nije riskirao, pa su utakmicu preskočili Aleksandar Mitrović i Filip Kostić.

- Čini se sve da budu spremni svi, što se motivacije tiče i psihološke pripreme, nema problema. Danas su namjerno izostali sa meča, nismo htjeli rizik, kao i Veljković, koji je mogao da igra. Nepotrebno je bilo, i Radonjić je osjetio nešto što ga je zaboljelo u zadnjoj loži, nisam htio rizik. Učinit ćemo sve da svi budu spremni. Koliko ćemo uspjeti, vidjet ćemo - rekao je Piksi.


Jedan od najboljih tenisera svih vremena Novak Đoković najavio je da stiže na finale da bodri svoju reprezentaciju, a selektor Srbije mu je odgovorio.

- Što znači da moramo do finala, da ga ne razočaramo, je l' tako. Ljudi su, svako na svoj način, navijački nastrojeni. Da ponovim, moramo biti maksimalno spremni, ako je neko bolji od nas, naravno, kao sportmeni ćemo čestitati. 

Lako se nećemo predati, sigurno. O tome razmišljamo, da idemo iz meča u meč. Imamo tešku grupu, ali moramo vjerovati. Da možemo hoćemo da osvojimo dovoljan broj bodova za dalje, u nokaut fazu - poručio je Piksi Stojković.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.