ODLUKA VAR-A

Ovo je objašnjenje poništenog gola Valensije protiv Katara

Italijanski sudac Daniele Orsato je nakon intervencije VAR-a poništio gol zbog ofsajda, iako nije bilo jasno ko je to od igrača Ekvadora bio u nedozvoljenoj poziciji

Poništeni gol. TWITTER

S. S.

20.11.2022

Utakmicom Katara i Ekvadora počelo je 22. Svjetsko fudbalsko prvenstvo, a već se igrala treća minuta kada je Ekvador postigao gol.

Jako loše je intervenisao golman Katara, lopta je stigla do Estupiniana, koji je škaricama loptu poslao u peterac, a tamo je Ener Valensija (Enner Valencia) glavom poslao loptu iza leđa golmana.

Italijanski sudac Daniele Orsato je nakon intervencije VAR-a poništio gol zbog ofsajda, iako nije bilo jasno ko je to od igrača Ekvadora bio u nedozvoljenoj poziciji. 

Jedino moguće objašnjenje, koje je prikazao i VAR, je sljedeće. Igrač Ekvadora s brojem 2 Feliks Tores (Felix Torres) u duelu s golmanom Katara igrao je loptom, a u tom je trenutku noga igrača s brojem 19 Gonzala Plate bila u ofsajdu.

Nakon duela golmana Katara i Torresa do lopte je stigao Plata te je zbog toga označeno ofsajd. Nije jasno je li kod tog dodavanja golman zadnji igrao loptom ili igrač Ekvadora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.