PREMIJERŠIP

Pobjeda Liverpula, mladi Bajčetić postigao prvijenac

Redsi su slavili na "Boksing dej" protiv Aston Vile, poslije vrlo dobrog prvog i dosta lošijeg drugog poluvremena

Bajčetić: Postigao prvijenac. Twitter

H. J. I.

26.12.2022

Mladi Stefan Bajčetić, sin nekadašnjeg asa Crvene zvezde Srđana, zabilježio je tek drugi nastup za Liverpul, a poslije samo dvije minute provedena na terenu postigao i pogodak.

Liverpulu je prijala pauza zbog Svjetskog prvenstva u Kataru. Redsi su slavili na "Boksing dej" protiv Aston Vile, poslije vrlo dobrog prvog i dosta lošijeg drugog poluvremena – 3:1, i prvi put od početka sezone vezali su tri pobjede. Prethodne dvije ostvarili su prije pauze, protiv Sauthemptona i Totenhema. 

Odlično je počeo meč na "Vila park"” za ekipu Jirgena Klopa, poveli su bukvalno poslije prve šanse, u petom minutu na dodavanje Robertsona odlično je reagovao Mohamed Salah. Egipćanin je učestvovao i kod drugog gola Liverpula, u 37. minutu je učinio najbolje moguće u tom trenutku, vratio je loptu ka petercu, a tamo je Van Dajk preciznim udarcem savladao Alisona.


Imala je između ta dva pogotka Vila nekoliko dobrih prilika, najbolju preko Bejlija u 14. minuti, ali je tada Alison bio na visini zadatka. Krenuo je domaćin prilično agresivno od starta drugog poluvremena, odmah i postigao gol poslije prelijepe akcije, ali se ispostavilo da je Votkins u 46. minuti bio u ofsajd poziciji, poslije reakcije iz VAR sobe pogodak je opravdano poništen.

Ni to nije poljuljalo ekipu Unaja Emerija, koja je preko Votkinsa u 59. minuti uspjela da postigne gol i da se vrati u meč, asistent u toj situaciji bio je Daglas Luiz. Napadala je Vila, ali je Liverpul čekao i dočekao zicer iz kontranapada, Salah je u 76. minuti sjajnim pasom preko pola terena "izbacio" Nunjeza, koji je ostao oči u oči sa golmanom Olsenom, ali je bio neprecizan sa 17 metara. 

I pored činjenice da njegov tim nije obezbijedio trijumf, Klop je u 79. minuti na teren poslao mladog Stefana Bajčetića, koji je samo minut kasnije postigao gol. Upravo je mladi Bajčetić presjekao napad Vile, pokrenuo i na sjajan način završio akciju. 

Liverpul se probio na šestu poziciju, sada sa pet bodova manje od mjesta koje vodi u Ligu šampiona, 12 zaostatka u odnosu na lidera, ekipu Arsenala. Aston Vila je ostala na 12. poziciji. 

Tabela Premier Lige. SofaScore

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.