PREMIJER LIGA BIH

Na Grbavici se sastaju stari rivali Željezničar i Sloboda

U 18:30 na stadionu Rođeni sastaju se Velež i Borac

Utakmica se igra u 16 sati. FK Sloboda

Z. K.

4.3.2023

Fudbalska Premijer liga Bosne i Hercegovine nastavlja se danas i sutra, a pred nama je šest utakmica 21. kola. Današnji program otvaraju na stadionu Police u Trebinju ekipe Leotara i Igmana. Bit će to vrlo važan susret u borbi za opstanak i utakmica za koju se kaže da vrijedi "šest bodova".

Od 16 sati na Grbavici se sastaju stari rivali Željezničar i Sloboda. U pitanju je vrlo važan meč u kojem su obje ekipe pod imperativom dobrog rezultata, ali zbog potpuno različitih ciljeva.

Željezničar već tri kola u Premijer ligi ne zna za pobjedu, a ona je od velike važnosti kako bi se izborila Evropa, što je primarni cilj ove sezone.


Satnica utakmica. NFSBiH

S druge strane, Sloboda je ugrožena i dijeli posljednje mjesto s Igmanom. Međutim, opstanak nije toliko daleko po bodovima, i serija dobrih rezultata Tuzlake bi znatno podigla na tabeli.

Susret na stadionu Grbavica igra se od 16 sati, a sudit će ga Dražen Marić iz Bijeljine sa svojim pomoćnicima. Direktan prijenos osigurala je Moja TV.

Ništa manje uzbudljivo neće biti ni u drugom derbiju današnjeg programa, pošto se u 18:30 na stadionu Rođeni sastaju Velež i Borac.

U pitanju je jedan od duela ekipa bliskih vrhu tabele, a koje planiraju u narednoj sezoni igrati Evropu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.