ARGENTINSKI STRUČNJAK

Poketino o tome da li napušta Čelzi: Nije moja odluka hoću li ostati ovdje

Čelzi se čitave sezoni bori sa velikim brojem povreda igrača, pa bi zbog još jedne loše sezone Poketino moga da napusti čuveni "Stamford Bridž"

Maurisio Poketino. PlatformaX

R. K.

3.5.2024

Trener Čelzija Maurisio Poketino (Mauricio Pochettino), rekao je da nije siguran da li će imati dovoljno vremena da vrati klub u sami vrh engleskog fudbala.

Londonski "Plavci" su prethodne noći na svom terenu savladali gradskog rivala Totenhem rezultatom 2:0.

Čelzi se čitave sezoni bori sa velikim brojem povreda igrača, pa bi zbog još jedne loše sezone Poketino mogao da napusti čuveni Stemford Bridž na kraju ove sezone.

 - Svim trenerima je potrebno vrijeme da prenesu ideje i filozofiju. I više kada je ekipa u ovakvom stanju. Potrebno nam je vrijeme. Teško je svake nedjelje gledati da sam pod lupom i pod procenom. Ali nije moja odluka da li ću biti ovdje ili neću biti ovdje. Vidjet ćemo da li ćemo imati vremena - rekao je Poketino dodao:

 - Vjerujemo u naše igrače, a okolnosti kakve su bile protiv Totenhema, zaista smo vjerovali da je to prilika da pokažemo da vjerujemo u ono što radimo, u naše ideje, našu filozofiju. Nikada nije lako igrati protiv Totenhema. Znamo da je to derbi. Čestitke igračima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.